Бивши възпитаници на ЕГ и ПМГ с призив за разкриване на пункт за даряване на плазма в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Те изпратиха емоционално отворено писмо в подкрепа на медиците

Бивши възпитаници на Езиковата гимназия и Природоматематическата гимназия в Благоевград подеха кампания в подкрепа на всеки един човешки живот в условията на пандемията от COVID-19.

Те изпратиха емоционално отворено писмо до областния управител Бисер Михайлов, до кметовете на всички общини в областта и до медиите, в което настояват да бъде разкрит временен пункт за даряване на реконвалесцентна плазма.

"С настоящото отворено писмо призоваваме Вас, нашите избраници, нашите представители, обединени в името на човешкия живот, да поискате разрешение от Министерството на здравеопазването, да бъде открит временен пункт за даряване на реконвалесцентна плазма, като част от отделението по трансфузионна хематология при “МБАЛ - БЛАГОЕВГРАД“, до отпадане на необходимостта", гласи писмото.

„Загубиха се стотици животи, загубихме десетки лекари, учители, свещеници, майки и бащи. Човешкият живот е безценен, свещен, не може и не бива администрацията и бюрокрацията да стоят пред него. Ситуацията в страната ни е извънредна, затова трябва да се действа извънредно, само и единствено в името на ЖИВОТА.

Свети Йоан Златоуст казва „Всеки от нас е отговорен за спасението на своя ближен.“ Ние също ще бъдем отговорни, като, обединени, направим своето финансово дарение за закупуване на необходимата апаратура в името на това да се спасят повече безценни човешки животи“, споделят инициаторите за провеждане на кампанията, сред които са Цветана Цървишка и Александър Пенчев.  

Техният призив към жителите на Благоевград и цялата област е: „Нека всички заедно дадем онази глътка въздух, от която така силно се нуждаят медиците ни и онзи лъч надежда, от който се нуждаем всички ние, пациентите!“.

Очаква се кампанията им да бъде подкрепена и от други институции и светила в медицината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK