Затвор за кюстендилец, обирал наред медицински кабинети

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата подлежи на обжалване

С присъда, Районен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в кражби, в условията на продължавано престъпление. Съдът привежда в изпълнение и наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, наложени с присъда за друго такова престъпление, влязла в сила на 23.02.2023 г.

Съдът, под председателството на съдия Чавдар Тодоров признава 28 - годишният кюстендилец  В. Г. за виновен в това, че за времето от 26.05.2023 г. до 01.10.2023 г., в условията на продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи от владението на собственичките им- и трите от гр. Кюстендил, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай, след като В. Г. е бил осъден с влязла в сила условна присъда за друго такова престъпление.

На 26.05.2023 г., от дамска чанта от незаключен апартамент на ул. „Ил. Макариополски“ в гр. Кюстендил, е отнел 200 лв.; на 28.06.2023 г., от дамска чанта в незаключен медицински кабинет в Общинска поликлиника – Кюстендил, е отнел 290 лв., кутия цигари и запалка; на 01.10.2023 г., от незаключен дежурен кабинет в СБР НК- Кюстендил, е отнел хранителни продукти и напитки на обща стойност 12, 95 лв. от владението на собствениците им, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Присъдата, с която на подсъдимия В. Г. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//