Запорират сметките на Община Симитли заради дълг към ВиК

Апостол Апостолов, снимка: infomreja.bg, архив

Сметките на община Симитли ще бъдат запорирани след празниците заради дълг към ВиК - Благоевград. Очакваме да бъде издаден изпълнителен лист, заяви Надежда Кайнакчиева, заместник-управител на дружеството.

Ведомството спечели дело срещу администрацията на кмета Апостол Апостолов за непогасени сметки за вода от близо 25 000 лв. Въпреки съдебното решение, кметството отказва да погаси задълженията си от неплатени сметки за вода.

„Отделно от тази сума, общината вече има натрупани нови дългове от още 50 000 лв.”, уточни Кайнакчиева. Според нея общинското ръководство отказва да плаща сметките за вода, натрупани дори и от детски градини и други бюджетни ведомства.

Сред другите големи длъжници на ВиК са още кметствата в Гоце Делчев и Хаджидимово. „Ако не започнат поетапно да се издължават, няма да се поколебаем да спрем водоподаването”, предупреди Кайнакчиева.

Около 30 000 лв. дължи на водното дружество и многопрофилната болница в Благоевград. Там обаче има договорка с ръководството на лечебното заведение за разсрочено плащане. „Това е социално заведение и няма да прилагаме рестриктивни мерки, още повече, че са прави поетапно плащане”, уточни заместник-началничката на ведомството.

Само за един ден при проведена акция в ромската махала на симитлийското село Крупник, инкасаторите на ВиК са засекли пет домакинства, които ползвали вода извън отклонениета на водомерите.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//