Започва приемът на документи на кандидат-студентите в ЮЗУ

Снимка: Infomreja.bg

Документите ще се приемат от 12 юни до 5 юли

На 12 юни 2023 г. (понеделник) започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2023/2024 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“. 

За да участват в класирането кандидат-студентите подават следните документи: комплект документи за кандидатстване (по образец); оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование; декларация, че кандидатът към момента не се обучава по специалност, субсидирана от държавата; декларация от лица, загубили студентски права, кандидатстващи на общо основание по същата специалност, по която са се обучавали (декларациите не се попълват от кандидатстващите само за платена форма на обучение и завършващите средно образование през 2023 г.); удостоверения и/или сертификати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художественотворчески и спортни прояви, удостоверение за завършен първи гимназиален етап на средно образование. 

За завършилите средно образование в чужбина – удостоверение за признато завършено средно образование, издадено от МОН или от регионалните управления по образование по местоживеене, съдържащо преизчислени по шестобалната система оценки; За специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“ и „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“ кандидатите задължително вписват върху плик-заявлението музикалния инструмент, с който кандидатстват, а за специалност „Спорт“ вида на спорта.

Документите ще се приемат от 12 юни до 5 юли 2023 г. в зала 1102 А, етаж І на Учебен корпус № 1, от 08:00 ч. до 17:00 ч. в делничните дни и от 09:00 ч. до 15:00 ч. в събота и неделя. 

Онлайн приемът на документи ще се осъществява в срок от 12 юни до 30 юни 2023 г. 

Първото класиране на кандидат-студентите за учебната 2023/2024 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще бъде обявено на 10 юли 2023 г., а второто класиране – на 17 юли 2023 г. 

Подробна информация за Прием 2023 е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg, съобщават от пресцентъра на университета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK