Заместник-кметът Зорница Кралева откри церемония по награждаване на ученици в конкурс по превенция на наркоманиите

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът на община Благоевград по европейски проекти и програми, Зорница Кралева официално откри церемонията по награждаване на ученици в конкурса по превенция на наркоманиите.

Тя поздрави организаторите, участниците и победилите от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име.

„Всяка година в конкурса взимат участие стотици ученици, което е атестация за успеваемостта на инициативата. Този факт е и доказателство за това, че в България, в Благоевград растат отговорни, мотивирани, интелигентни деца! Скъпи участници, пожелавам Ви да бъдете здрави и смело да изразявате гражданската си позиция по важни за обществото ни теми! Бъдете гордост за своите родители и учители. Бъдете пример за по-малките от Вас!Продължавайте да трупате знания, защото това е пътят към успеха! Подобни инициативи са своеобразна основа, върху която младите хора градят бъдещите успехи! На добър час!“, каза в приветственото си слово зам.-кметът.

Темите, върху които тази година децата писаха бяха в две категории. “Моят любим национален герой” – за ученици от I до IV клас и “Човекът – свободен и независим” – за ученици от V до XII клас.

Конкурсът е традиционен и се организира от Община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества- Благоевград. 

По време на конкурса бяха представени презентации,есета, рисунки, постери, стихотворения. Възпитаниците на училищата на територията на община Благоевград показах много талант, знания, хъс и любознателност.

Община Благоевград поздравява всички, които се включиха в конкурса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK