Зафиров: БСП иска анкетна комисия, защото властта не даде отговор за окървавения протест

Снимка: БСП

Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов влязоха в състава на сформираната анкетна комисия

„Събитията от нощта на окървавения протест предизвикват много въпроси в българското общество и най-важният от тях е за политическата и моралната отговорност. Българският народ има правото да получи пълната информация за поръчителите, изпълнителите и съучастниците в този срамен акт, затова и ние, от БСП предлагаме създаването на такава временна анкетна комисия“.

Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров от парламентарната трибуна днес по време на дебата за създаването на временна анкетна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата, случили се на протеста срещу БФС на 16 ноември.

Той изрази несъгласието  си твърдението, че временните анкетни парламентарни комисии се създават, за да заметат някакъв проблем. „Аз самият съм участвал в няколко пъти в работата на такива комисии и повечето са си свършили съвестно и в срок работата, стигайки до целта, с която са създадени“, посочи Атанас Зафиров.

„Това е един напълно легитимен парламентарен инструмент за контрол, защото, освен законодателна, да напомня - парламентът има и контролна функция върху работата на изпълнителната власт. В същото време, паритетният принцип, на който предлагаме да бъде създадена тази комисия, надяваме се, ще гарантира безпристрастност и оперативност във взимането на решенията“, каза още народният представител от „БСП за България“.  

Народните представители от „БСП за България“ Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов влязоха в състава на сформираната с решение на Народното събрание анкетна комисия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK