Задържаха заготовки за цигари, укрити в камион с мокри кърпички

Снимки: АМ

Установени са общо 175 365 броя заготовки за кутии цигари и 112 бобини коркофан

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 175 365  броя заготовки за кутии цигари и 112 бобини коркофан (филтърна хартия) при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници".

На 15.10.2023 г., около 18:00 часа, в района на ГКПП Дунав мост 2 – Видин - Калафат митнически служители спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин. Според представената от водача товарителница, той е превозвал 33 палета с мокри кърпички от България за Нидерландия.

При извършената митническа проверка е установено, че само външните редове палети в товара съдържат кашони с пакети мокри кърпички. В 10 от вътрешните палети са открити кашони с идентични надписи за мокри кърпички, но съдържащи заготовки за кутии цигари и бобини с филтърна хартия за производство на цигари.

Установени са общо 175 365 броя заготовки за кутии цигари и 112 бобини коркофан (филтърна хартия), всички с надписи на световна търговска марка. Те са задържани поради съмнения, че нарушават права на интелектуалната собственост. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK