Задържаха мъж в Шумен, Петрич и Пазарджик с канабис

Снимки от МВР, акция в Пазарджик

В два от градовете са открити оранжерии

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана през вчерашния ден в няколко града в страната.

За отглеждане, държане и разпространение на марихуана е арестуван 32-годишен мъж от Пазарджик.
При предприето претърсване в имот в септемврийското село Карабунар, стопанисван от задържания, криминалистите установили обособена и добре прикрита домашна наркооранжерия, старателно оборудвана с осветление, системи за контрол на вентилацията, влажността на въздуха и температурата. 

Констатирано е, че в част от съседните помещения се е извършвала последващата обработка на дрогата и подготовката за нейната дистрибуция. Открити са засадени в саксии общо 76 растения от рода на конопа в начален етап на развитие, а в други стаи - множество пластмасови съдове, пълни със суха листна маса от глави и съцветия с общо тегло от близо 15 килограма висококачествена марихуана.

Иззети са и над 56 килограма стебла и листа, на които предстояла допълнителна обработка.

През вчерашния ден, от полицейски служители на РУ-Петрич бе проведена полицейска операция, при която в жилище, обитавано от 32-годишен мъж от града е намерена и иззета около 1 грам канабис, а в жилище в с. Генерал Тодоров, обитавано от 39-годишен от същото село – около 3,6 грама канабис.

Лицата са задържани.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха 34-годишен местен жител, който отглеждал канабисови растения в спалнята си. В специално изградена мини оранжерия, наподобяваща текстилен гардероб, снабдена със специално осветление и вентилация, криминалистите открили растения от вида на конопа в ранен стадий на растеж.

Претърсването в имот в града е осъществено в хода на специализирана полицейска операция след получен оперативен сигнал. Оборудването и растенията са иззети, мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Шуменецът е известен на полицията с ползване на неистински документи. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK