За шеста поредна вечер близки на 15-годишния Филип се събраха в негова памет

Снимка: БНР

Утре в 18 ч. на площад "Независимост" ще се проведе национален протест срещу войната по пътищата

За шеста поредна вечер близки на 15-годишния Филип, блъснат от пиян шофьор, и други граждани на София се събраха в центъра на града в негова памет. 

Те спряха за кратко движението на автомобили около лобното място на момчето - пешеходна пътека на кръстовището между улиците "Шишман" и "Гурко". Настояват за доживотен затвор за пияните и дрогирани шофьори - убийци на пътя, пише БНР.

В памет на загиналия Филип участниците в демонстрацията поднесоха цветя на мястото, където той е бил пометен от пияния шофьор.

Застанаха на пешеходната пътека, коленичиха и запазиха минута мълчание.

Настояха за нови законови промени с по-строги санкции за пияни и дрогирани шофьори, за предприемане на мерки за опазване живота на пешеходците и за силен контрол от страна на Пътната полиция спрямо водачите нарушители.

Една от участничките в демонстрацията сподели:

"Аз съм една от протестиращите на бул. "Сливница", които протестирахме в продължение на два месеца всеки ден и това продължава да се случва. Причините са две основни - апатията в обществото, липсата на отговорност. По-сериозната причина е липсата на желание у управляващите да сложат край на тази война".

Демонстрацията премина тихо и при засилено полицейско присъствие.

Утре в 18 ч. на площад "Независимост" ще се проведе национален протест срещу войната по пътищата, организиран от близки на загинали при пътни инциденти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK