Възраждане предлага депутата си Цвета Рангелова за КС

Снимка: Infomreja.bg

Тя има 21 години юридически стаж в адвукатурите на Кюстендил и Благоевград

От партия "Възраждане" предлагат депутата Цвета Рангелова за съдия в Конституционния съд на Република България, съобщава news.bg.

Кандидатурата ѝ е внесена днес и вече е публикувана на интернет страницата на Народното събрание. Все още на страницата я няма кандидатурата на Десислава Атанасова, която бе обявена от лидера Бойко Борисов.

В номинацията се посочва, че Цвета Рангелова има 21 години юридически стаж в адвукатурите на Кюстендил и Благоевград. Избирана е за общински съветник два мандата в Благоевград, което се сочи като доказателство за обществената й ангажираност.

По-рано сутринта пред журналисти в Партийния дом лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че не очакват техният кандидат за конституционен съдия да срещне подкрепа, въпреки това ще издигнат такъв. Има договореност между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС за постовете и позициите в Конституционния съд, посочи Костадинов.

Профилът на човекът, който трябва да отиде в Конституционния съд трябва да бъде на добър юрист, с независимо мислене, да не е партийно оцветен, да няма политически фигури и да е човек, който да не се влияе от каквито и да било видове вмешателства отвън, коментира Костадинов, въпреки че след това партията му е внесла кандидатура именно на партиен кадър.

"Председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова е ярко оцветена политическа фигура. Ако тя влезе в КС и в КС е нашата жалба за погазения референдум от антиконституционното мнозинство, как тя ще гласува в едно такова дело? Ние обжалваме пред Конституционния съд решение, в което е участвал представител на конституционното мнозинство, което сега ще излъчи същият този представител за член на Конституционния съд. "Сглобката санира собствените си престъпления", коментира Костадин Костадинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//