"Възраждане": Опитите на Василев да рекетира "Газпром" ще влошат отношенията ни с европейски страни

Снимка: БГНЕС

От партията смятат, че управляващите нямат намерение да следват националния интерес на България

Желанието на България, в лицето на финансовия ѝ министър Асен Василев, да рекетира компанията "Газпром", може да доведе до сериозни икономически и дипломатически последици. Подобни деяния могат да оставят траен негативен отпечатък върху международния авторитет на страната ни. Това се казва в прессъобщение на "Възраждане".

"Нашата съседка Сърбия и Унгария  - наш съюзник в ЕС и НАТО, обявиха, че това е неприятелски акт от страна на България. Това правителство е толкова вредно, че дори успява да ни скара с нашите съюзници и съседи. След напълно провалена политика към Северна Македония, правителството е на път да ни вкара в лоши отношения с Унгария и Сърбия. Видимо е, че тези управляващи нямат никакво намерение да следват националния интерес на България и с лека ръка изпълняват всяка заръка от американското посолство.

Всички тези действия на правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ имат една единствена цел, а именно рафинерията в Бургас да бъде продадена на турско-

американски консорциум. Искат да откраднат тази рафинерия, като я прехвърлят на турци и американци, от които България да стане зависима", допълват в позицията си от партията.

От "Възраждане" смятат, че правителството е изключително вредно за България, за съюзническите отношения, за икономиката и за бъдещето на енергетиката в страната. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK