Външното ни министерство призова българите да не пътуват до Русия

Снимка: БГНЕС

Българските граждани, които живеят в руската страна, по възможност да напуснат пределите й, допълват от МВнР

МВнР призова българите да не пътуват до Русия. От там допълват, че препоръчват на българските граждани, които живеят там, да обмислят възможността да напуснат страната. И призовават сънародниците ни да избягват места със струпване на множество хора.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни в Москва на телефон + 7 495 234 02 26 и по имейл адрес Embassy.Moscow@mfa.bg. Сигнали може да се подават и към Генералното ни консулство в Санкт Петербург на  телефон +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време +7 921 633 61 16, и на имейл адрес Consulate.Petersburg@mfa.bg

От МВнР припомнят също, че сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център" в министерството: +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.  Препоръчват още на българските граждани при пътувания в чужбина да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

На 21 септември президентът Владимир Путин обяви в обръщение частична военна мобилизация в Русия, съобщава Нова тв.

На консултативна среща на 23 септември, свикана от президента Румен Радев, със служебния премиер Гълъб Донев, членове на кабинета и представители на службите, бяха обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социалната сфера от ескалацията на войната в Украйна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf