Вярващи от цяла България се молиха за изцеление пред иконата на Св. Георги в Хаджидимовския манастир

Чудодейната икона на Свети Георги в манастира "Свети Георги Победоносец" край Хаджидимово, снимки: infomreja.bg

Вярващи от цялата страна от различни религии за поредна година изпълниха на 6-и май манастира „Свети Георги" край Хаджидимово, за да измолят изцеление, здраве и щастие в навечерието на храмовия празник на светата обител - светлия християнски празник Гергьовден. 

Хотелската част на манастира месеци преди празника бе резервирана от желаещи да пренощуват там. Десетки родители и баби, довели, болни деца и хора със здравословни проблеми, пък прекараха нощта в молитви в църквата на манастира пред чудотворната икона на Свети Георги с вяра и надежда за здраве и изцеление.

Десетки агнета бяха дадени също за курбан според християнската традиция, която се спазва масово в Гоцеделчевско, независимо от  различните религии, които се изпълняват в региона. Сред пренощувалите в Хаджидимовския манастир бе и бившият заместник-областен управител Георги Баханов, който сподели, че със семейството си за поредна година посреща имения си ден в светата обител.

Празничната света литургия отслужи Неврокопският митрополит Серафим в съслужение с игумена на Рилския манастир Амвросий и духовници с високи санове от южната ни съседка Гърция.

За жителите на Хаджидимово 6-и май бе двоен празник, тъй като Гергьовден е и празник на града. Организираните от кмета Людмил Терзиев и общинската администрация тържества по случай празника на Хаджидимово стартираха още от началото на седмицата с празнични концерти с гост изпълнители и изяви на самодейните състави от читалищата в общината.

В рамките на празника на града бе открит и обновеният парк, който веднага след откриването му стана любимо място на млади и стари и на гостите на общината, които пристигнаха, за да празнуват заедно с билизки и приятели Гергьовден.

С официалното откриване на обновения парк кметът Людмил Терзиев изпълни и поредното си обещание - жителите на Хаджидимово и общината да се радват на прекрасната нова придобивка, която се конкурира с известния велинградски парк оредното си обещание а именно жителите на Хаджидимово и общината да се радват на прекрасната нова придобивка която се конкурира с известният велинградски парк "Клептуза".

Перфектно изпълнените строителни работи по спечеления от Община Хаджидимово проект за реконструкция на парка са дело на фирма „А-СТРОЙ” на Венцислав Амзов от с. Абланица.

Проектът бе на стойност 790 000 лева. Освен кътове за отдих, там вече има и изкуствено езеро с водни колела, които са атракцията за всички посетители. За децата са осигурени и модерни площадки и съоръжения за игра.

В рамките на проекта бяха засадени и 67 нови дървета, много храсти, както и разноцветни цъфтящи, листодекоративни и тревисти видове, сертифицирани в реномирани разсадници. Напояването на зелените площи е вградено 40 см под земята със специални сензори, обясниха изпълнителите на проекта.

След днешния празник на площада в град Хаджидимово повечето празнуващи се пренесоха в красивия парка за отдих и релакс.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Чудодейната икона на Свети Георги в манастира "Свети Георги Победоносец" край Хаджидимово, снимки: infomreja.bg
Чудодейната икона на Свети Георги в манастира "Свети Георги Победоносец" край Хаджидимово, снимки: infomreja.bg
Официалната церемония по откриването на обновения парк в Хаджидимово
Обновеният парк в Хаджидимово

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK