Вокалната група на СОУ-Гърмен с първо място във Възрожденския конкурс "Вятър ечи, Балкан стене"

Снимки: Вокална група на СОУ-Гърмен

С  престижни награди се прибра Вокалната група на СОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Гърмен от проведения в град Дряново Първи младежки конкурс за изпълнение на възрожденска песен, който премина под мотото "Вятър ечи, Балкан стене".

Първото издание на конкурса бе посветено на 140-годишнината от Априлското въстание и бе проведено в красивия Дряновски манастир, където участниците от цялата страна имаха възможност да разгледат светата обител и да се насладят на живописната природа.

Те посетиха пещерата "Бачо Киро" и се включиха и в различни инициативи, свързани с годишнината от Априлската епопея. 

Учениците от Вокалната група с ръководителя им Стефан Джуров се готвиха усърдно за участието си в конкурса, който се проведе в четири възрастови групи с участващите групи от цялата страна.

Въпреки голямата конкуренция Вокалната група при СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Гърмен спечели първото място във втората възрастова група с двете възрожденски песни "Песен на панагюрските въстаници" и "Хубава си, моя горо". 

От индивидуалните изпълнители второто място пък бе присъдено на ученичката Николая Татанова, чието гласче буквално събуди Балкана с песента "Кой уши байряка". 

Заедно с групата пътуваха и няколко от майките на най-малките участнички в конкурса, които се грижеха за децата, сред които бе и председателката на Общинския съвет Екатерина Татанова - майка на класираната на второ място Николая.

За отличното си представяне ученичките от Вокалната група бяха наградени с грамоти и диплом за удостоеното първо място. Диплом за достойното си представяне в първото издание на конкурса за възрожденски песни получи и индивидуалната изпълнителка Николая Татанова. 

Директорът на училището в Гърмен Стоян Стругов посрещна победителите с горещи поздравления и пожелания за още по-големи успехи на момичетата от вокалната група на Стефан Джуров. 

 

Николая Татанова

КОМЕНТАРИ

веселина23:58 - 18.05.2016
браво гърмен
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK