Владимир Москов: Не се страхувайте! Заедно ще победим агресията, страха и търговците на нашия живот!

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

В община Гоце Делчев са постъпвали средства и е имало инвестиции, независимо от коя партия са били досегашните правителства, управляващи страната ни. Това заяви пред ИНФОМРЕЖА кандидатът за кмет на община Гоце Делчев Владимир Москов в навечерието на деня за размисъл преди втория тур на изборите за местна власт, в който той ще се състезава с Георги Андонов от ГЕРБ. 

По повод тиражираните заплахи и закани от страна на ГЕРБ, че ако кметът на Гоце Делчев не е от управляващата партия, правителството ще спре финансирането на общината, Москов бе категоричен: "В  досегашните си четири мандата като кмет на община Гоце Делчев съм работил с шест правителства. Въпреки че някои от тях не са били от БСП, на която партия съм член, в общината винаги е имало средства, привличани са инвестиции и е осигурявана работа на хората. Категорично заявявам, че така  ще продължи и бъдещата ми работа".

Владимир Москов се позова на думите на премиера Бойко Борисов, казани пред хората в Гоце Делчев преди няколко месеца, че битката ще бъде до 23-и или 30-и октомври, след което всички общини и избраните кметове стават равни. "Ако политиката е честна, би трябвало да стане точно така, а не да се плашат хората по такъв недостоен начин. Освен това европейските регламенти  в никакъв случай няма да позволят политика, при която някои общини да бъдат поставяни в по-трудно положение, защото кметовете им не са от управляващата партия", коментира кандидат-кметът на Гоце Делчев.

Москов е категоричен, че всичко зависи от избора в неделя - дали и през следващите четири години в общината ще има спокойствие, справедливост и стаблилност, както досега, или ще се даде път на беззаконието, съмнителните сделки и грубата некомпетентност. "Ще позволим ли некомпетентни хора, жадни за власт и лично облагодетелстване да обричат града ни и хората от цялата ни община на жалко съществуване, също зависи от всички нас. Неврокопчани сме справедливи хора и никой не може да ни отнеме правото да мислим свободно въпреки натиска, въпреки заплахите", подчерта Владимир Москов.

В навечерието на втория тур на изборите за местна власт той призова хората да не се страхуват и да не позволяват да бъдат противопоставяни на хора от града и селата, защото всички са граждани на България. "Призовавам жителите на община Гоце Делчев да гласуват в неделя, но да внимават за манипулации, както и да не стават заложници на съмнителни политици. Не се страхувайте и заедно ще победим агресията, страха и търговците на нашия живот и нашия град", заяви Москов.

Досегашният кмет на Гоце Делчев предупреди жителите на общината, както и опонентите от ГЕРБ, че най-опасната игра е да се противопоставят християни и мюсюлмани, което, според него, в момента се опитват да правят от ГЕРБ - да разделят вота на хората - на гласували в града и в селата. "Християните и мюсюлманите в община Гоце Делчев живеят от години заедно и подобно заиграване може да доведе само до разделяне на хората и ненужно напрежение. В Гоце Делчев е изграден ясен модел на равнопоставеност и през годините се е осигурявала работа и на двете общности. От подобна война никой няма полза", категоричен е Москов.

По думите му, основната атака от страна на ГЕРБ към местната власт в Гоце Делчев е продиктувана от перспективността на града, който става доста апетитен за някои заинтересовани кръгове. "Въпреки кризата и застоя, в последните две години са решени немалко проблеми. Градът ни вече започва да излиза от кризата и фирмите се стабилизират. Спечелени са проекти за над 25 млн.лв., предстои реализирането на проекти за още 60 млн. лв. Всичко това провокира битката за завладяване на Гоце Делчев", смята Москов. Според него в тази битка участват нови политици, зад които не стоят сериозни хора, които не подхождат професионално, а основната им цел да участват във властта е личното им облагодетелстване. "Една от големите разлики между нас и тях е, че ние не сме си позволили в годините да има лично облагодетелстване на определени хора", посочи кандидат-кметът на Гоце Делчев от БСП Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

до пи ар18:59 - 29.10.2011
Който и да стане кмет в понеделник е длъженн да е кмет на всички жители от община Гоце Делчев а колкото до кой списва в-к Градъ вече и децата знаят . Визираното име по горе няма нищо общо с този парцал пардон таблоид . А вие от ГЕРБ да не би да затворите вратите на общината за тези дето не харесвате или се съмнявате че не са ваши . Жалки душички ако е така да не дава господ да си имаме кмет от ГЕРБ . По добре кумониста Масков да си остане той поне не дели хората на негови и чужди .
до човек13:21 - 29.10.2011
Не си човек,а някакво друго живо същество.На комунистите няма да им доиде краят,защото комунизмът е идеология и винаги ще има последователи.А ти подмазвачо на кого ще се огъзиш на другите избори ?
dani22:52 - 28.10.2011
E kak se drugite gi zapla6vat...za6to na men do sega nikoi nikoga ne mi e nalagal ,kak i za kogo da glasuvam.Horata na toq , na onq ....basi i filma! Stiga filmi ot staroto vreme , Go6eto e novoto na4alo za grada ni >>NE taq omraza kam Moskov ...no vremeto mu mina ...
пи ар22:33 - 28.10.2011
Интересно ми е в понеделник как и с какви очи Красимира Терзиевото - говедо ще отиде при Андонов да го поздрави като новия кмет. Дали ще му каже аз бях с теб и плюс постоянно москов. Аз списвах тайно вестни Градъ

FACEBOOK

//