Видеонаблюдение на вота в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Кюстендил е издал заповед, с която се определят избирателните секции за предстоящия нов избор на общински съветници, насрочен за 13 май. На пресконференция кметът Петър Паунов посочи, че отново шестте секции от ромския квартал ще бъдат слети с градски такива.

Секция с №36, която е била в ДНА, трайно се премества в сградата на социалната трапезария. Секциите с номера 54 и 57, които до сега са били в детска градина „Юни”, ще бъдат преместени в сградата на местната езикова гимназия. Това се прави по молба на директорката на детското заведение, с цел да не се възпрепятства приемът на деца в понеделника след изборите.

„Видеокамери в секциите ще има. Централната избирателна комисия, прокуратурата и полицията ще решат дали ще ги използват. Секциите ще бъдат оборудвани с видеокамери, но останалите органи сами ще преценят дали да ги използват”, каза Петър Паунов.

Пред част от секциите също ще бъдат монтирани камери, което ще покаже дали някой води организирано гласоподаватели и каква е реакцията на органите, контролиращи спокойствието и честността на изборния процес. След изборите камерите ще бъдат използвани за видеонаблюдение и ще са част от работата на общината по отношение на сигурността.

Между 70 и 80 ще бъдат камерите, като няма да има камери само там, където липсва достъп до интернет, най-вече секциите в планинските села.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK