Венци Айдарски стана спортист на годината на община Сандански

снимки: Община Сандански

Най-успешният плувец на Плувен клуб „Вихрен” Сандански и един от четиримата българи, участници в плувните спортове на последната олимпиада в Лондон, стана спортист № 1 за 2013 г. на община Сандански.

Високият приз му бе връчен от заместник-кмета на общината Мария Чинкова на официална церемония, която се проведе в Заседателната зала на община Сандански. Неговият треньор Николай Вакареев стана треньор на годината за изключителни постижения и успехи на плувния клуб тази година.

На второ и трето място станаха каратиста Васил Андонов и плувецът Димитър Атанасов.

Младата надежда Васил Андонов от Клуб по източни бойни изкуства „Спартак” Сандански е световен шампион в дисциплината ШОТОКАН КАТА, а плувецът Димитър Атанасов от Плувен клуб „Вихрен” е една от новите плувни звезди на клуба, който се върна с 5 медала от държавното първенство по плуване в София.

Първенците получиха грамоти, купи и парични награди от община Сандански, както и треньора за 2013 г. Специални сертификати бяха раздадени и на още 6 сандански спортисти в различни спортове – Любомир Агов /плуване/, Нина Скачева /джудо/, Кристиан Гаврилов /карате/, Йордан Янчев /плуване/, Николай Митолов /борба/, Десислава Симова /спортна стрелба/ и Христо Наков /плуване/.

В края на церемонията всички отличени се снимаха за спомен, а Мария Чинкова им пожела все повече  успехи, както за тях като спортисти, така и за Сандански, като град с традиции и успехи в областта на спорта.

 

снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK