В Загреб бе отбелязан Националният празник на България 3 март

Снимка: БТА

Открита бе изложба акварели

По повод Националния празник на Република България българският посланик в Хърватия Ива Крулева снощи даде прием в хотел „Интернационал” в Загреб, съобщава БНР. Присъстваха посланици и членове на дипломатическия корпус в Загреб, депутати, представители на обществени и културни институции и на Националната общност на българите в Хърватия.

В преддверието на голямата зала на хотела бе открита изложба акварели „Нашето общо европейско архитектурно наследство“, на която са представени емблематични архитектурни забележителности от България, Хърватия, Австрия, Словения и други европейски страни.

Централно място в изложбата заема пано с двата национални театъра – в Загреб и София. Днес тези сгради, дело на австрийските архитекти Херман Готлиб Хелмер и Фердинанд Фелнер, се приемат като своеобразен символ на приятелството и сътрудничеството между България и Хърватия. Автор на експозицията е арх. Белин Моллов, който има над 40 самостоятелни изложби в София и други градове в България, както и в чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK