В Седмо СУ започна раздаването на продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“

Снимка: Infomreja.bg

В доставките до домовете на ученици, живеещи извън града, се включиха и служители на ДГС-Благоевград

В Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград, тази сутрин започна раздаването на хранителни продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

„Направили сме организация, за да няма струпвания на родители. Раздаването на продукти се осъществява на двата входа на училището. На централния вход – за първите класове, а на задния – за вторите. Утре продължаваме с третите и четвъртите класове“, каза директорът на училището – Лилия Стоянова.

469 деца са правоимащи по двете схеми от Седмо СУ. За всяко дете са предвидени по 402 г кашкавал и по 2,6 кг краставици. И двата вида продукти са българско производство, отговарящо на всички стандарти, увериха от фирмата доставчик.

В доставянето на хранителните продукти до домовете на учениците, които живеят извън града, се включиха и горски служители.

„Служители на ДГС-Благоевград, се свързаха с нас, за което сме им много благодарни. Направихме им графици, по които те да тръгнат до близките населени места и да доставят продуктите на общо 52-ма ученици“, допълни Лилия Стоянова.

По думите й всички родители предварително са уведомени по телефона точно в колко часа и къде ще пристигне доставката.

Хранителните продукти, които останат заради отказ на някои родители, ще бъдат предоставени на деца от социално слаби семейства или на такива с един родител. Списък с нуждаещи се ученици ще бъде изготвен от училищния психолог, ресурсния учител и класните ръководители. Според останалите количества на тях могат да бъдат раздадени и повече от един пакет.

Кампанията започна на 13-и март и ще продължи до 13-и май.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK