В Разлог отбелязват Международния ден на културното наследство

снимки: Община Разлог

Разлог организира редица прояви, посветени на Международен ден на културното наследство. Културната програма започна с презентация в Историческия музей на града за проникването и разпространението на християнството в Разложко. Основа за представените факти са археологически проучвания и разкритите художествени културни ценности в общината. Тематичната презентация "По пътя на християнството" представена от директора на музея Емилия Кадурина успя да впечатли всички присъстващи и да породи оживена дискусия.

В следващите дни се организират 3 похода до едни от най-значимите културно-исторически обекти за Разлог. На 22 април от 15:00 часа всички желаещи могат да посетят останките от раннохристиянския храм „Св. Илия” и средновековната църква „Св. Катерина”. Походът е под надслов "Застрашената памет" и цели да се осъзнае колко уязвими и застрашени са нашите културни ценности и исторически места. На 25 април от 14:30 часа ще се проведе поход "Пътуване във времето" до Калята.

Програмата, посветена на Международен ден на културното наследство, завършва на  27 април, когато от 10:00 часа се организира поход  до устието на р. Язо. Там ще бъде проведена тематична беседа "Градът и реката" за ролята и мястото на р. Язо в историческото битие на гр. Разлог.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//