В общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово набират преброители и контрольори

Кандидатите трябва да подадат документите си до 30-и октомври

В община Гоце Делчев започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фон.

Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 или получени в Информационния център за административно обслужване - Гоце Делчев.

В община Гоце Делчев ще бъдат ангажирани:

Преброители - 73 (град Гоце Делчев – 37; с.Баничан – 2; с.Борово - 3; с.Брезница - 9; с.Буково - 2; с.Господинци - 2; с.Делчево - 1; с.Добротино и с.Попови ливади - 1; с.Корница - 5; с.Лъжница - 5 и с.Мосомище - 6);

Контрольори - 22 (град Гоце Делчев – 12; с.Баничан – 1; с.Борово - 1; с.Брезница - 2; с.Буково и с.Господинци - 1; с.Добротино и с.Попови ливади - 1; с.Корница - 1; с.Лъжница - 1 и с.Мосомище - 1).

Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи до 30-и октомври 2020 г. в Центъра за информационно обслужване, ул. „Царица Йоанна“ № 2 всеки работен ден от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа;

Преброители и контрольори набират и в община Гърмен.

В срок до 30-и октомври кандидатите трябва да подадат в общината заявление по образец. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайта на община Гърмен  https://www.garmen.bg/index.php?pg=197.

В  община Сатовча ще бъдат ангажирани общо 68 преброители и контрольори. 

В срок до 30-и октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в деловодството на община Сатовча. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайта на община Сатовча.

При предстоящото преброяване само за община Сатовча ще бъдат ангажирани 54 преброители и 14 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Търсят преброители и контрольори в община Хаджидимово
В срок до 30-и октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в община Хаджидимово. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 и в сайта на община Хаджидимово.

При предстоящото национално  Преброяване 2021 ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6 000 контрольори.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Изисква се и качеството комуникативност.

Преброителите имат право да посещават домакинствата от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително в събота и неделя. Те ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK