В Гоце Делчев се проведе среща за ниската изкупна цена на тютюна

Снимка: Фокус

В приетата декларация се иска повишаване на цената

Днес в Гоце Делчев беше свикана спешна среща на кметовете, Сдружение на тютюнопроизводителите на ориенталски тютюн в България СПОТ БГ с председател д-р Арбен  Мименов и народни представители от област Благоевград по проблемите на тютюна и ниската изкупна цена. Срещата се проведе по искане на тютюнопроизводителите от региона.

Приета беше декларация до Премиера, Министъра на земеделието горите и храните, Комисия по земеделието и горите в Народното събрание и до народните представители от Благоевградски избирателен район.

В декларацията се изразява молба за спешно предприемане на мерки за коригиране цената на тютюна от реколта 2020 година, тъй като качеството на тютюна тази година е по-добро от миналогодишното, а цената е по-ниска.

 Единодушно беше изразено мнение да се иска спешна среща с Премиера, Министъра на земеделието, храните и горите, с народните представители от Благоевградски избирателен район, Сдружение на тютюнопроизводителите на ориенталски тютюн в България СПОТ БГ и тютюнопроизводителите от региона за разискване на проблемите и търсене на тяхното решение.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на COVID-19, беше прието решение държавата да предложи механизъм за подпомагане на тютюнопроизводителите, както на всички останали отрасли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK