В Гоце Делчев отбелязват годишнина от кончината на Неврокопския митрополит Натанаил

Снимка: DarikNews

На 14-и ноември ще бъдат отслужени заупокойна света литургия и панихида

На 16-и ноември се навършват 7 години от кончината на Неврокопския митрополит Натанаил. По този повод в събота, 14-и ноември, в храм „Успение на Пресвета Богородица“ в град Гоце Делчев ще бъдат отслужени заупокойна света литургия и панихида. Те ще се излъчват директно на ФБ страницата на Неврокопска епархия. Начало: 8:10 часа.

Неркокопският митрополит Натанаил е роден на 16-и ноември 1952 година в село Копривлен със светското име Илия Калайджиев. Най-напред е послушник в Троянския манастир. Завършва Софийската духовна семинария и Духовната академия в София, след което и Богословския факултет на Атинския университет.

След като става Неврокопски митрополит, той връща седалището на епархията от Благоевград в Гоце Делчев.

Дядо Натанаил ръководи Неврокопска епархия почти двадесет години и се утвърждава като истински духовен пастир. Много са заслугите му и за построяване и обновяване на десетки храмове в епархията.

За съжаление животът му прекъсва рано. Той умира на 61 години. По негово желание поклонението пред тленните му останки се извършва в гоцеделчевския храм „Успение на Пресвета Богородица“. Тялото му е положено в гробница в двора на построената от него митрополия в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK