В Гоце Делчев асфалтираха при 39 градуса

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

При убийствена жега от 39 градуса извършиха днес заключителното асфалтиране на ул. "Драма" в Гоце Делчев, част от която по технически причини остана без положен асфалт по приключилия неотдавна проект за рехабилитация на 25 улици в града.

“Фирмата бърза да изпълни ангажиментите си, но нехае за здравето на работниците си и това на живеещите на въпросната улица. Принудени сме в тези горещини заради силната миризма да стоим при затворени прозорци в домовете си", коментираха за ИНФОМРЕЖА граждани и водачи на автомобили, на които асфалтирането на ул. "Драма" в най-голямата жега създава неудобства.

"В европейските държави при подобни горещини се избягва полагането на асфалтови настилки заради високите градуси на битума, които се удвояват и утрояват от парещото слънце", негодуват още живеещи в района.  

Най-потърпевши обаче са самите работници, които по цял ден вдишват отровните изпаретния и се трудят при нечовешки температури. 

До дни започва и закъснялото изкърпване на дупките и повредените пътни участъци в града и в някои от населените места в общината. Ремонтните дейности са възложени на фирма "БКС - Руен Кирев", която бе класирана на първо място в проведения конкурс за изпълнител. Стойността на поръчката е 100 944 лева, уточниха от Общината.

Ремонтните дейности предвиждат освен изкърпването на дупките и асфалтиране на вътрешния път за село Господинци, за който са осигурени 60 000 лева. Поръчката включва и асфалтиране на прекия път за село Мусомища и други пътища в общината.

 

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg
снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg
снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg
снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

London20:26 - 17.07.2012
Bravo na Mitko
Димитър07:18 - 17.07.2012
ФББ, ФСБ или ФБР - няма значение. За съжаление, жегите ще продължат поне още месец и половина, а работата в строителството не търпи отлагане. За мен работниците са герои и заслужават уважение за труда им, граничещ с героизъм в тези условия.
London00:06 - 17.07.2012
DO BAI KIRO: A BE SHTO NE SA TE OPNALI TEB DA ASFALTIRASH NA TEZI GRADUSI, TOGAVA SHTE TE PITAM AZ...NA TAKIVA KATO TEB, OSVEN MIZERIA DRUGO NE IM TRQBVA....
до фбб22:29 - 16.07.2012
а бе глупак fbb, а когато асфалтират на магистрала тракия и бойко реже лентите да не би да е 18 градуса, не стига че асфалтират на добра воля и за собствена сметка, без този участък да влиза в проекта. ама нали винаги има недоволни и малоумни да пишат. нищо не заслужаваме защото сме простаци, хората са казали прост народ, слаба държава

FACEBOOK