Условна присъда за дупничанин, задигнал вещи от фотоволтаична централа

Снимка: Infomreja.bg

Стойността на откраднатото е за 8314 лв.

Районен съд – Дупница, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в отнемане на чужди движими вещи от ФЕЦ / фотоволтаична централа /, на обща стойност 8314.00 лв.

Обвиняемият Е.П., който е неосъждан към момента на престъплението /на 53 г., жител на Община Дупница/, се признава за виновен в това, че на 10.11.2022 г. от фургони, разположени във ФЕЦ, в землището на село Крайници, при условията на продължавано престъпление, при еднородност на вината и при една и съща фактическа обстановка, при което последващото деяние се явява от обективна и субективна страна продължение на предхождащото, е отнел чужди движими вещи, а именно: винтоверт, къртач, акумулаторен хекс, ъглошлайфове, гайковерт, акумулаторни батерии, зарядни устройства и др. вещи на обща стойност - 8314.00 лв., от владението на две материално отговорни лица от гр. София, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.194, ал.1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Вещите предмет на престъплението са възстановени. Определението на РС – Дупница, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK