Удължават извънредната епидемична обстановка до края на май

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви министърът на здравеопазването в оставка

До края на тази седмица или началото на следващата, ще имаме конкретни указания за влизане в страната, засягащи влизането на хора със завършена ваксинация, с отрицателни PCR или антигенен тест и за преболедували през последните шест месеца. Все още нямаме категорично решение.

Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната, предаде репортер на БГНЕС.

Скоро ще издам заповед за влизането в страната, която ще засяга и издаването на работни визи за чужденци, заяви Ангелов в отговор на въпрос на БГНЕС.

Всеки българин може да се ваксинира навсякъде, където реши, посочи още Ангелов в отговор на друг въпрос на БГНЕС - дали двете дози ваксини могат да бъдат поставени в различни ваксинационни центрове.

Той съобщи, че извънредната противоепидемична обстановката в страната трябва да продължи. Доц. Кунчев внесе вчера доклад и то ще бъде удължено с един месец, добави Ангелов и обясни, че решението е за месец, за да не се спъват действията и решенията на бъдещето правителство.

Ако има следващо правителство, то ще може да ревизира това решение, посочи Костадин Ангелов.

Той съобщи още, че е разговарял с д-р Александър Симидчиев да направят среща. Тя ще се състои по време на здравна комисия и ще обсъдим въпросите на пандемията, заяви министърът в оставка и предупреди: Ситуацията е много сериозна. Третата вълна ще отмине, но вирусът ще остане. Ние не се страхувахме да вземем трудни решения, подчерта той. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf