Учители: Левски отдаде живота си на олтара на България

снимки: ГЕРБ-Благоевград

Молебен в памет на Васил Левски организира структурата на учителите от  ГЕРБ, за да почете 139-годишнината от гибелта на великия българин. Молебенът бе отслужен в православен храм „Въведение Богородично” от трима свещеници. Свещи в памет на Апостола на свободата запалиха десетки благоевградчани, присъединили се към богослужението.

„Българският учител в настоящите дни трябва да си спомни своята мисия – не просто човек, задължен да върши нещо, а задължение да работи за изграждането, развитието и издигането на българския дух. И какъв по-добър момент за това от деня, в който България загуби един от най-светлите си синове. Васил Левски отдаде живота си на олтара на България и ни остави своята недостижима сякаш мечта за чиста и свята Република. Днес не просто трябва да кичим кабинетите си с неговия лик, а да носим неговото дело и пример в душите си и да ги следваме. Всеки от нас, на своето място, със своя скромен принос, трябва да прави нужното, така че наистина да доживеем деня, в който мечтата на Левски за чистя и свята република ще се изпълни със съдържание”, заяви председателят на Учители ГЕРБ Ася Бояджиева.

След молебена учителите се отправиха към паметника на Васил Левски, където се състоя тържествената церемония по поднасяне цветя на признателност. Паметта на Апостола на свободата почетоха множество представители на организацията на ГЕРБ в Благоевград – народният представител и председател на общинското ръководство Йордан Андонов, общинските съветници Кирил Илиев, Красимир Роячки, д-р Огнян Чилев, Илия Станоев, членове на младежката организация, председатели на клубове, десетки редови членове на партийната организация.

 

КОМЕНТАРИ

ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ13:00 - 19.02.2012
Спи, Дяконе! Не се събуждай! Златина Великова Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи... Край просяка минава БееМВе. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK