Учител, мюфтия и свещеник пиха "кафето на толерантността" с кмета на Кърджали

Снимка: Фейсбук

"Кърджали е град на толерантността"

Кърджали е град на толерантността, а това е постижение, извоювано през годините с много труд, с диалог, с разбирателство, с взаимна обич и с грижа за другия, с дълбока човещина.

Това заяви кметът на Кърджали Хасан Азис на традиционното кафе ннавъръх Трети март.

Азис написа във Фейсбук:

По традиция на Освобождението - 3-ти март, за 17-та поредна година с Отец Петър Гарена, бившия главен мюфтия Фикри Сали и учителя Байрам Юсеин склонихме глави пред всички герои, дали живота си за Свободата на България. Спомнихме си и за хилядите наши предци от българското опълчение.

На Трети март трябва да помним и предаваме историята на страната ни, а е тя пример за заедност, разбирателство, толерантност.

Могли сме да намерим причина за раздори и раздели, но ние векове наред живеем заедно, живеем тук и сега, днес. Рамо до рамо.

В историята на Кърджали няма случай на противопоставяне между етноси или религии, - напротив, различните винаги заедно са показвали отношението си към властите. Затова традицията ни е знак за нашето единение, за нашето по-добро опознаване и осъзнаване на отговорностите.

Няма да допуснем по никакъв начин в Кърджали да бъдат всявани опити за разделение - традиционното ни „кафе“ е завещано от историята като един от най-здравите модели на обществото ни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK