Училището в Гърмен обяви прием за учебната 2017/ 2018 г. след 7-и и 8-и клас с разкрити два нови профила

Снимки: СУ-Гърмен

СУ „Св. св. Кирил и Методий” - с. Гърмен обяви за учебната 2017/2018 г. план-прием за ученици след VІІ и VІІІ клас с разкрити два нови профила на обучение.

От школото заявиха, че за учениците след 7-и клас са разкрити: „Икономическо развитие” със срок на обучение 5 години и профилиращи предмети – география и икономика, чужд език, изучаван в първия гимназиален етап (АЕ), информационни технологии и Български език и литература.

Вторият нов профил на обучение, за който също е обявен план прием, е „Софтуерни и хардуерни науки” със срок на обучение 5 години и профилиращи предмети – информатика, информационни технологии, чужд език, изучаван в първия гимназиален етап (АЕ), и Български език и литература.

От ръководството на гимназията в Гърмен уточниха още, че учениците след 8-и клас ще могат свободно да избират през следващата учебна година предметите в часовете по ЗИП съобразно разкритите профили.

Почти целия месец април тази година с многото си инициативи ръководството на гимназията в Гърмен, учителският колектив и възпитаниците на школото посветиха в празнуване и подготовка за честването на 150-годишния юбилей на училището.

По случай юбилея си СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гърмен посрещна много гости от близо и далеч, сред които бивши учители и ученици, които дадоха още по-голям положителен заряд на ръководството на гимназията в лицето на нейния директор Стоян Стругов за нейното по-успешно развитие.

Началото на училището в Гърмен е положено през много далечната 1867 г., а тази година своя юбилей учители, ученици, ръководство и многото гости, свързани с учебното заведение, показаха, че в него е имало, има и е има все повече знаещи, можещи, търсещи и успяващи млади хора.

 

КОМЕНТАРИ

bay Gañu21:37 - 18.05.2017
jaa jaa jaa taz debelata kak gladno gleda v tepsiite
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK