Ученици от в Дупница с участие Деветия турнир по математика на ВТУ

Снимка: Личен архив

20 ученици от Гимназия „ Хр. Ботев“, - Дупница, с ръководител старши учител по математика Екатерина Петрова, участваха в Деветия турнир по математика на ВТУ.

Турнирът се организира от факултет “Математика и информатика”, Регионалния инспекторат по образованието – гр. Велико Търново и секция “Великотърновски университет” на Съюза на математиците в България.

Темата на състезанието е във формата на изпит “Тест по математика” за кандидатстване във Великотърновския университет с една допълнителна задача, което дава възможност на учениците да тестват знанията и уменията си.

За участващите резултатите от турнира са валидни за кандидатстване в специалностите на факултет „Математика и информатика” – “Софтуерно инженерство”, “Компютърни науки”, “Информатика”, “Математика и информатика” и “Приложна математика”.

Учениците от Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” – Велико Търново, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” в старата столица и Гимназия “Христо Ботев” от гр. Дупница взеха най-масово участие.

След края на турнира възпитаници на факултет “Математика и информатика” и студентката от Унгария - Джудит Тьовисил, която се обучава във факултета за един семестър по програмата Еразъм+, демонстрираха на участниците системи за 3D графика и виртуална реалност.

Състезателите в турнира имаха възможност да си запазят от сега място в предлаганите специалности.

До края на седмицата се очаква да излезе класирането на участниците в състезанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//