Убийство на куче предизвика онлайн бойкот на известен зимен гръцки курорт

Снимка: Pixabay

Резервиралите ваканции в Арахова започват да отменят пътуванията си

Убийството на куче предизвика онлайн бойкот на известен зимен курортен гръцки град в област Беотия, съобщи гръцкият в. „Катимерини“.

През последните дни бойкотът на зимния курорт в Арахова в подножието на планината Парнасос, Централна Гърция, набира скорост след новината за измъчването и убийството на 8-годишно хъски на име Оливър от неизвестен извършител.

Хората, които са резервирали ваканции в Арахова преди месец, започнаха да отменят пътуванията си, което предизвиква все по-голямо безпокойство у местните предприемачи и жители, които твърдят, че несправедливо са станали мишена на нечие престъпление и че получават заплахи, посочва вестникът.

Заместник главният прокурор Анастасия Масура поиска спешно разследване за установяване на извършителя и наказателна отговорност за жестокото измъчване на Оливър, съобщи националната телевизия ЕРТ.

Миналата седмица става известно, че кучето от порода хъски е било тежко малтретирано, след като излязло от двора на къщата на собственика си, което е довело до смъртта му.

В Арахова полицията продължава да издирва извършителя. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK