Три министерства получават допълнително средства

Снимка: Infomreja.bg

Това са Министерство на туризма, МВР и Министерство на финансите

Министерският съвет на Република България одобри Проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на туризма за 2022 г. със сумата от 9 571 588 лева и увеличение на показателите по чл. 22, ал.3, т. 1 и т.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г.

Средствата са предвидени по централния бюджет, съгласно чл. 1, ал. 5, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. за изпълнение на разпоредбите на чл. 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците.

Министерският съвет прие Постановление и за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2022 г.

С Постановлението се одобряват допълнителни разходи, в размер до 1 500 000 лв., по бюджета на министерството за финансово обезпечаване на управлението на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница.

 

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2022 г. в размер до 50 000 000 лв.

Разходите са необходими във връзка с осъществяването на процесуалната защита и процесуалното представителство на държавата и на Министерството на финансите по съдебни и арбитражни производства в страната и чужбина, която се осъществява от министъра на финансите.

Своевременното одобрение на допълнителните разходи е важно за осъществяването на защитата на интереса на държавата по водените и приключили съдебни и арбитражни производства, страна по които е българската държава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK