Татарски: Управляващите отказаха пари на общините за планове и кадастри

снимка: infomreja.bg, архив

БСП и ДПС отказаха на общините в България 15 млн. лв. за изработването на общи устройствени планове и кадастрални карти. Предложението бе направено от народния представител от ГЕРБ – Благоевград Любен Татарски. Той поиска да се отпуснат 5 млн. лв. на общините за изработване на общи устройствени планове и 10 млн. лв. за изработването на кадастрални карти.

Татарски мотивира искането си за промяна в бюджета с факта, че две трети от общините в България нямат такива планове, а те са необходими както за развитието на съответната община, така и на регионите.

„Те дават визията за развитие, без тях не може да се реализира нито едно инвестиционно намерение”, обясни Любен Татарски. При гласуването на внесените предложения за изменението на най-важния финансов документ на държавата управляващите казаха „не” и на поисканото от петричкия народен представител от ГЕРБ Митко Захов увеличение на капиталови разходи за община Петрич.

По този начин депутатите от ДПС и БСП отказаха на общината 900 000 лв. за довършването на отвеждащия колектор на село Кулата и 300 000 лв. за разкопките на Рупите.

„И двата обекта са важни за развитието на района и особено на туризма на Рупите, която местност през последните години е предпочитана дестинация от български и чужди туристи. Колекторът на село Кулата е от голямо значение за подобряване живота на хората в селото. Очевидно обаче как се чувстват обикновените хора и дали те ще живеят по-добре не е от значение за управляващите”, коментира Митко Захов.

По думите му тройната коалиция отхвърли всички предложения на депутатите от Благоевградска област за изменения в бюджета на държавата.

 

КОМЕНТАРИ

до мазния18:06 - 07.12.2013
скрий се някъде и помен от теб да няма, педераст мазен.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//