Съветниците в Благоевград обсъждат намалението на общинските наеми

Снимка: OбС

Сесията ще се проведе на 13.11.

Председателят на Общински съвет Благоевград - Андон Тодоров, свиква извънредно заседание на Общинския съвет в Благоевград на 13.11.2020 г. /петък/ от 9.30 ч. в зала „22-ри Септември”.

На днешното заседание председателският съвет прие дневен ред от 16 точки.

Питане отправя Лилия Мечева.

Ще бъде направено предложение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация.

Както и предложение за промени на бюджета и инвестиционната програма на Община Благоевград за 2020 година и изменение на източника на финансиране на част от обектите в инвестиционната програма.

Още предложения засягат:

Одобряване на Петиция за реална финансова децентрализация и споделяне на част от приходите от подоходното облагане с общините в България.

Възможност за разходване на натрупаните средства по чл. 60, ал. 2, т. 1 и 2 и чл. 64, ал. 1 от Закона за управление на отпадъците /ЗУО/, за прилагане на мерки по чл. 63, ал. 4 и ал. 7 от Закона за здравето, свързани с изпълнение на изискванията на ЗУО.

Кандидатстване по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд“, Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.

Отпускане еднократна финансова помощ на финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи и Протокол от Заседание на Комисията за разглеждане на заявления от жители на Община Благоевград за отпускане на еднократна финансова помощ от общинския бюджет, назначена със Заповед № 38/25.02.2020 г., на Кмета на Община Благоевград, проведено на 29.10.2020 година.

Финансиране на процедура „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

Намаляване размера с 20%, съответно 30% на наемни вноски и концесионни плащания на наемателите и концесионерите на общински нежилищни имоти и търговски обекти във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на COVID – 19.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK