Съветниците от БСП питат Камбитов ще има ли Дирекция „Здравеопазване и социални дейности“

снимка: infomreja.bg, архив

Съветниците от групата на БСП в благоевградския парламент отправиха питания до кмета Атанас Камбитов по проблеми в сферата на здравеопазването, на които очакват от градоначалника писмени и устни отговори.

"Сектор "Здравеопазване" към общинска администрация съчетава в себе си изключително важни по своята същност дейности и задачи, които налагат взимането на ежедневни решения. В същото време, освен рутинните проблеми, има възможност за развитие на сектора в посока разширяване на дейностите и предоставяне на гражданите на община Благоевград на повече и по-качествени здравни услуги. Това от своя страна налага и създаването на ново структурно звено към общинска администрация, което да обединява и координира всички специфични въпроси в сферата на Здравеопазването, както и да се осигури необходимия за целта административен и експертен ресурс", посочват червените съветници.

Според тях липсата на активност в тази посока е тревожна и би трябвало общинска администрация да е планирала дейностите в сферата на здравеопазването за 2012 г. и да е внесла предложения в комисията по здравеопазване за необходимия финансов ресурс, който трябва да се осигури от бюджета. 

 "Възнамерявате ли да предложите на Общински съвет - Благоевград в структурата на общинска администрация да се обособи Дирекция „Здравеопазване и социални дейности“? Смятате ли за необходимо и полезно за тези направления като помощен обществен орган да предприемете действия за създаване на Обществен съвет по здравна и социална политика, който да предлага политики за развитие, да участва в подготвянето и да подпомага изпълнението на общинската програма и стратегия за предоставяне на здравни и социални и услуги за населението? Има ли неизплатени суми на заявители по програма „Ин витро“, които са получили одобрение за финансиране от Общинския съвет и ако има, защо не са им преведени гласуваните средства?", са питанията на социалистите за намеренията на кмета Атанас Камбитов по отношение на здравеопазването в общината. 
 

КОМЕНТАРИ

Иво11:15 - 06.02.2012
Ало , смешници от БСП , що не се скриете някъде? Нали този измислен доктор Пандев шеф на тази комисия в Общината доста време ??? Какво направи този смешен тип ? НИЩО !
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK