Съоснователят на Nexo: Действията на българските власти са абсурдни и незаконни

Снимка: Нова тв

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”

Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект. Това каза съоснователят на Nexo Антони Тренчев в първото си интервю в ефира на “На фокус с Лора Крумова". Той бяви още, че отдавна не живее в България. 

"Действията на българските власти са абсурди, излишни и голяма част от тях - незаконни. Ние ще отговорим по подобавящия начин на това", заяви Тренчев. 

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”. 

“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”, каза той. 

По думите му официалните обвинения - неговото и на Коста Кънчев, все още не са връчени. 

Тренчев заяви категорично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo”, уточни той, опровергавайки официалната теза на прокуратурата. 

Тренчев обясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в списъка на издирвани лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в реално време”, обясни Тренчев. Той уточни, че това е сертифицирана програма, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не.  “Това е възможно само при блокчейн технологиите и криптовалутите”, поясни Тренчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK