Съдът остави за постоянно в ареста четирима след убийството на жена в Божурица

Снимка: Infomreja.bg

В ранните часове на 2 февруари семейство бе нападнато в дома си от група мъже

Окръжен съд - Плевен, остави за постоянно в ареста четирима мъже след въоръженото нахлуване в дома на семейство в село Божурица и сбиване, довело до смъртта на 49-годишна жена. За това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Задържаните са Б.И. /22 г./, Т.Е. /20 г./, К.И. /29 г./ и Х.Х. /36 г./, като и четиримата обвиняеми са осъждани.

За убийството законът предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, а за нахлуване в дома на пострадалото семейство - затвор от една до пет години.

Припомняме, че в ранните часове на 2 февруари семейство бе нападнато в дома си от група мъже. При сбиването бе убита 49-годишна жена, а трима мъже бяха ранени. Първоначално бяха задържани седем души.

Вчера в селото се състоя протест на местни жители, които започнаха събирането на подписка с искане да бъде изселена фамилията, нападнала семейството, съобщава Нова тв.

Определенията на съда за наложените мерки за неотклонение не са окончателни. Те могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд - Велико Търново, добавиха от прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//