Събраха над 14 хил. лв. за семейството на загиналото 11-годишно дете в Кюстендил

Снимки: Стефан Лазаров

Средствата ще бъдат използвани за погребението на детето и за жилище за семейството

14 045 лв. е събраната сума в рамките на един ден от жители на ромския квартал „Изток“ за семейството на загиналото при пожар 11-годишно момченце. Инициативата за това поде общественикът Стефан Лазаров, който през вчерашния ден беше в центъра на квартала и заедно с инициативен комитет събираха пари за семейството. Част от средствата ще бъдат използвани за погребението на детенцето, а другите за жилище.

При огнения ад, който възникна в петък вечерта, загина детето. Пламъците погълнаха и къща, спомагателна постройка и автомобил.

Заради липсата на средства до този момент семейството не можеше да погребе детенцето. „2 хил. лв. ще бъдат използвани за погребението, което най-вероятно ще бъде в сряда или четвъртък.

С останалите средства ще се търси да се закупи жилище за семейството, тъй като тяхното е напълно унищожено. Наши съкварталци предложи и обзавеждане като легла, кухня и най-необходимото. Приятелят е приятел, когато помага при нужда. Лесно е да се плюем и завиждаме, но всички показахте, че когато сме единни, можем да си помогнем“ , заяви още Лазаров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK