Стоил Алипиев е назначен за председател на Комисията за защита на потребителите

Снимка: Infomreja.bg

Стоил Алипиев е юрист по образование, от 2016 година е адвокат от Софийска адвокатска колегия

Правителството прие решение, с което освобождава Иван Френкев като председател на Комисията за защита на потребителите. Освободени са също и членовете на Комисията – Велина Николова и Николай Мравов.

Със същото правителствено решение за председател на Комисията за защита на потребителите е определен Стоил Алипиев, а за членове на Комисията – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев.

Стоил Алипиев е юрист по образование, от 2016 година е адвокат от Софийска адвокатска колегия. През последните седем години е председател на Управителния съвет на Сдружение „Национална асоциация за защита на потребителите“ и като такъв  от 2020 година е член на Съвета по акредитация към Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“. Работил е като експерт в сферата на обществените поръчки в Министерството на правосъдието в периода 2014 г. - 2015 г. и в Министерството на образованието и науката в периода 2013 г. – 2014 г. Бил е също така юрисконсулт в частния сектор. 

Ангел Джалев е юрист по образование. От 2019 година до момента е бил началник на отдел в Държавна агенция „Технически операции“. Преди това, от 2011 г. до 2019 г. е бил прокурорски помощник в различни отдели към Върховна касационна прокуратура. Работил е също като юрисконсулт в частния сектор. 

Константин Арабаджиев е бил член на Комисията за защита на потребителите в периода март 2015 г. – май 2022 г. От 1999 г. до 2003 г. е бил кмет на район „Студентски“ в Столична община. Висшето си образование е придобил в УНСС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK