Среща разговор с Йова Станкова за новия й роман "Затворен в теб"

Снимка: Община Благоевград

“Затворен в теб” е “дисекция на мъжкото съзнание”

На 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград Йова Станкова ще представи новия си роман "Затворен в теб".

“Затворен в теб” е “дисекция на мъжкото съзнание”, както го нарича един от читателите в публикувано ревю за романа. В него се засягат теми свързани с „чуждото“ и „своето“, на следващо място се развива темата за отчуждаването на хората,  породено от дълги раздели.  

Йова Станкова произхожда от рода на един от класиците на българската литература Йордан Йовков, нейната прабаба е негова племенница. Като дете младата писателка живее в Ангола, Африка, където посещава руско училище. След като семейството й се връща в България, завършва френска паралелка в 125-о СОУ "Боян Пенев" с изучаване на чужди езици. Дипломира се в Лудвиг Максимилиан университет (Мюнхен) по специалностите "Наука за религията", "Политология" и "Руски език". Обича да пътува, издава преди няколко години дебютния си роман "Галерия от светове", а наскоро провокира читателите и с втория – "Затворен в теб".

Йова Станкова е позната на любителите на съвременната българска литература в Благоевград още с първия си роман “Галерия от светове”, когото е представяла отново в Градската художествена галерия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d