Спортна писта приюти турците, останали без дом, арестите на архитекти продължават

Снимки: ТРТ

Два влака на гара Искендерун бяха отворени за жертвите на земетресението

Президентския самолет на Ердоган транспортира 15 бебета от земетресителната зона в Анкара за лечение и грижи.

Самолетът с 15 служители на социалното министерство и 2-ма лекари излетя от Адана, съобщава ТРТ.

Бебетата, които ще бъдат докарани в Анкара, ще бъдат преместени в болницата, прегледани от лекари и държани под наблюдение.

Палатков лагер беше създаден на атлетическата писта с площ от 35 хиляди квадратни метра в Айдамян. Охраната и общественият ред се осъществяват от екипи на жандармерията в палатковия „град“, който дава подслон на около 5 хиляди пострадали от земетресението.

В града има и 24 мобилни тоалетни и мивки. Хората са обслужвани от социална кухня три пъти на ден.

Пострадалите от земетресението, чиито нужди като вода, основни храни, почистващи материали, одеяла, легла, възглавници и дрехи са задоволени, продължават да живеят на палатки.

Доброволците осигуряват и гориво за пострадалите от земетресението, които се топлят на печка на дърва. 

Два влака на гара Искендерун бяха отворени за жертвите на земетресението, за да посрещнат нуждите им от подслон и храна.

Гражданите са настанени в два влака с капацитет 1100 души, състоящи се от 16 вагона и разположени на жп гара Искендерун.

На фона на трагедията арестите продължават.

Хасан Алпаргюн, собственик на компания, построила част от разрушените сгради в Адана, беше арестуван.

Арестувани са 5 от 9-те заподозрени, задържани в рамките на разследването за 25 сгради, разрушени при земетресението в Газиантеп.

Държавата отрече и за още една злоупотреба, този път в социалните медии. Публикация твърди, че има бежански наплив от Сирия към Турция.

Дирекцията по съобщенията отхвърли тези твърдения.

В същото време спасителните екипи работиха не само по изравяне на хора от отломките, но и по изваждането на голяма сума, останала под развалините.

2,5 милиона лири под развалините са доставени на собственика им.

Баща и 4-годишната му дъщеря се срещнаха след като по време за земетресението са оцелели, но не са извадени по едно и също време. Бащата е настанен в болница, а дъщеря му е била поверена на социални работници, които след възстановяването на бащата, предадоха детето отново в прегръдките му. Майката на момиченцето е загинала под развалините.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK