Социалният министър откри Комплекс за деца с увреждания в Петрич

Снимка: Община Петрич

Церемонията уважи и областният управител Мария Димова

Изпълнен проект! В Петрич отваря врати Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.

Сериозен път извървя Община Петрич за изграждането на новия Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания. Комплексът е изграден в имот, който беше държавна собственост, но през 2018 години след поредица срещи и разговори беше предоставен за ползване на Община Петрич с основно предназначение – построяването на новото социално звено.

Година по-късно кметът Димитър Бръчков успя да стигне и до постановление на МС за отпускането на 1 млн. лв. за обекта.

Община Петрич се включи и със собствени средства, помогна с дарение на специализирано оборудване и Ротари клуб – Петрич. Новият Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания обединява на едно място Дневен център за деца „Слънце“ и Дневен център за възрастни „Надежда“, ще има и модерен рехабилитационен център. Социалният комплекс се намира в сграда, която е функционална и с достъпна архитектурна среда. Разполага със специализирани кабинети за работа с деца и пълнолетни лица с увреждания - зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други. Има и необходимото дворно пространство за занимания на открито.

Откриването на придобивката стана в присъствието на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, която акцентира върху активността и силното сътрудничество между гражданите, общинските институции и държавата.

„Всичко, което прочетох за дейността на Община Петрич, сочи за много високо качество на социалните услуги в община Петрич. В мое лице имате партньор. Не бива да допускаме нито едно дете, нито един млад човек да остане без подкрепа и нито един родител да се чувства сам. Продължавайте да бъдете модел на добро партньорство и на успешна община“, каза в приветствието си министър Шалапатова.

Екипът на кмета Димитър Бръчков работи усилено и с резултати в социалната сфера, а доказателство в тази посока са социалните услуги – напълно нови, които са разкрити за два мандата.

Това са: Център за обществена подкрепа – Петрич, Преходно жилище, Център за настаняване от семеен тип – Петрич, Нови 18 социални жилища за уязвими групи и сега Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.

С тези обекти, които се изпълниха успешно и работят в полза на обществото, се запозна на място днес и министър Шалапатова.

Водосвет за здраве при откриването на Социалния комплекс отслужи отец Ангел Кочев. С музикално изпълнение поздравиха гостите възпитаници на ЦПЛР ОДК - Петрич, съобщават от Общината.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK