Собственикът на заведението в Попина лъка ще бъде глобен, ако бъде намерен

Снимка: бТВ

Развитие след купона с участието на полицаи

бТВ: Приключи проверката след сигнала за среднощен купон с участието на униформени в заведение край Сандански. На място беше установено е, че заведението не работи. Собственикът ще бъде глобен, след като се установи самоличността му. 

Вратата на заведението е заключена, но много клиенти искат да си купят кафе или чай, което навежда на мисълта, че търговският обект работи. 

„По време на проверката е имало надпис, че доставят храна по домовете и обслужват на гише. Въпросното събиране, по думите на полицията, е станало предишната вечер, до 2:30 ч., снимали са банкета. Констатирано е четири души са били служители на полицията в Сандански, другите са били частни лица“, обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград. 

По думите му категорично има нарушение в случая, защото според заповедта на здравния министър заведенията не трябва да допускат клиенти в салоните си. Той обясни, че в момента тече разследване, което трябва да докаже кога е проведено празненството. 

Д-р Калоянов уточни, че броят на участниците в купона е без значение, защото празненството е проведено в обект, който не трябва да работи. 

„Ще направим всичко възможно отговорните да бъдат наказани. Собственикът на заведението ще бъде наказан като юридическо лице, а на другите лица, персонално, също ще бъдат съставени актове“, допълни директорът на РЗИ-Благоевград. 

Той заяви, че очаква до седмица да стане ясно кои са участниците в празненството, както и кой е собственикът на заведението. 

Припомняме, че среднощен купон с участието на полицаи се е провел в заведението край Сандански. Служителите на реда се събрали на празненство за раждането на бебе, без обаче да се спазят противоепидемичните мерки.

Частното парти е било в заведение в курортната местност Попина Лъка. Полицаите са решили да споделят на живо най-ключовите моменти от забавата във „Фейсбук“. Партито с участието на полицаите е по хубав повод. Новородено в семейството на техен близък приятел – лесничей в горското стопанство в Сандански. Сред гостите са четирима служители на реда. Един от тях предава на живо в социалните мрежи. Според сигнала купонът продължил до 2:30 ч. през нощта.

В сигнал до bTV зрители се възмущават, че хората, които трябва да следят за спазването на мерките, ги нарушават.

На кадрите от купона са разпознати четирима полицаи, повечето от „Охранителна полиция“ в Сандански. Директорът на областната дирекция спешно разпореди проверка.

Обектът е регистриран като заведение за обществено хранене. Табела на вратата указва, че в момента работи само на гише.

Младият татко горски служител ще пише обяснение до своя началник, а след това ще стане ясно как ще бъде наказан. След приключването на проверката в МВР ще стане ясно какво ще се случи с полицаите, участвали в партито и как ще бъдат санкционирани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK