"Служебният кабинет връща олигархията", Ананиев оттегля подадената си ръка към Василев

"Финансовият министър да отговори живял ли е новият шеф на НАП в Дубай в последните години"

Целта на служебния кабинет е онази част от олигархията, която живее извън страната, да върне позициите си в управлението на държавата. Финансовият министър да отговори живял ли е новият шеф на НАП в Дубай в последните години. Този въпрос отправи на пресконференция в ГЕРБ днес бившият депутат от партията Тома Биков, предаде репортер на БГНЕС.

Скандалните назначения са свързани само с едно място, очевидно има нов коалиционен партньор. Този коалиционен партньор на последните избори взе 3 и нещо процента, на следващите може да вземе и 5%, продължи Биков.

От своя страна бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви, че оттегля подадената си ръка към Асен Василев, който оглави ведомството. Новият финансов министър стана маша за постигане на целите на други хора, заяви Ананиев.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев също взе отношение - дали това е опит за овладяване на държавния апарта, вероятно - да, каза той. Според Дончев два са съществените въпроси: Всички тези нови кадрови попадения чие предложения са? Те не са срещнати на тротоара, а предложени от някой. Кой? Вторият въпрос е кой ще нови отговорност - министър, министър-председателя, г-н президента?

Бивко обърна внимание и на кадровите рокади във вътрешното министерство. Случващото се в МВР не е осветляване, а затъмняване. Там се разхождат хора, учредители на партията на Васил Божков, заяви Тома Биков.

Силно съм притеснен от случващото се през последните часове на служебния кабинет на президента Румен Радев, заяви в централа на ГЕРБ бившият финансов министър Кирил Ананиев.

През последните 24 часа, без анализ и експертиза, бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции - на НАП и на митниците. Това е кръвоносната система на финансовия сектор. Тези съкращения доведоха до големи напрежения в двете системи. Това може да доведе до рязко спадане на приходите в държавния бюджет, заяви Ананиев, който бе категоричен, че през последните 5 години данъчните приходи са се увеличи, което напрактика означава, че данъчната администрация работи ефективно.

В момента всичките искат и вече харесват нашите социално-икономически мерки, чувате, че има желание да се удължи изплащането на 50 лв. за пенсионерите, да се удължи 60/40 и 80/20. При положение обаче, че има срив в приходите, аз не зная как ще бъдат осигурени необходимите средства, продължи Ананиев.

Поемам ангажимент до края на работата на служебния кабинет да наблюдаваме изпълнението на приходите и тогава ще решим правилно или неправилно са постъпили с тези политически уволнения, посочи бившият финансов министър.

Ако приходите намалеят, ще трябва да се тегли нов дълг. Това означава, че влизаме в дългова спирала, въпросът дали отговаряме на критериите за еврото също е под въпрос, заяви още Кирил Ананиев. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK