След зверската катастрофа в Яхиново: Изградиха два "легнали полицаи" и две пешеходни пътеки

снимка: Община Дупница

Два "легнали полицаи" и две повдигнати пешеходни пътеки на главната улица в Яхиново са вече изградени.

Зам.-кметът на Община Дупница и председател на Комисията по безопасност на движението Крум Милев бе поел ангажимент миналата седмица за изграждането им в рамките на 10 дни.

4-те реални ограничители на скоростта в отсечката, която отне живота на 5-има души в селото след зверската катастрофа на 10 май, бяха готови още в понеделник.

Със започване на маркировката по улиците на общината те ще бъдат и обозначени.

Скоростоограничител бе монтиран тази сутрин при ОУ "Евлоги Георгиев". Изграждането на другите повдигнати пешехофни пътеки, "легнали полицаи" и монтирането на скоростоограничители в града и селата продължава.

В същото време, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев внесе до Общинския съвет предложение за включване в кампанията по набиране на средства за лечението на Милчо Палакарски, който пострада при катастрофата в Яхиново и продължава да е в тежко състояние в Пирогов.

Предвид състоянието на 16-годишния младеж, все още не е ясно каква е точната сума, която е необходима за възстановяването му, но вече се набират средства. Предложението на градоначалника ще бъде разгледано на заседанието на местния парламент идния петък - 29 май.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK