След изказване на Ицо Хазарта: „Възраждане” предлагат влизане в НС след тест за наркотици

Снимка: Нова тв

Идеята е всеки депутат лично да заплаща за тестовете

Парламентарната група на "Възраждане" предлага проект на решение за тестване на народните представители за употреба на наркотични вещества и алкохол. Това обяви депутатът от ПГ на "Възраждане" и заместник-председател на Народното събрание. Цончо Ганев. По думите му щом такива тестове има за шофиране, би трябвало да важат и за хората, които пишат законите. Идеята е всеки депутат лично да заплаща за тестовете.

"Входирахме предложение - сряда, четвъртък и петък, когато има заседание на парламента, да имаме сигурност, че всеки влиза трезвен и без влияние на наркотици", каза той.

Според Елена Гунчева, ако тестът на някой депутат се окаже положителен, отговорността за последващите действия ще бъде на съответната парламентарна група. От "Възраждане" смятат, че всеки депутат трябва да е адекватен и да не си позволява обидни квалификации.

Искането на партията идва след размяната на реплики в четвъртък с депутата Христо Петров от "Продължаваме Промяната" във връзка с протеста срещу зеления сертификат.

По темата за COVID-19 Цончо Ганев заяви, че премиерът Кирил Петков не е изпълнил обещанието си да се срещне с протестиращи и да чуе другата гледна точка за пандемията. Лидерът на "Възраждане" - Костадин Костадинов, коментира в свой пост в една от социалните мрежи, че покана за среща все още няма. Той запита дали ангажиментът остава. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK