След инцидента в Гоце Делчев! Общината призова: Без музика на Сирни Заговезни

Снимка: Infomreja.bg

От Общината направиха призив към всички празнуващи

Община Гоце Делчев апелира гражданите да почетат Сирни Заговезни без музика след трагичния инцидент, станал вчера в града.

Припомняме, че момче е загинало при подготовката за запалването на традиционния огън на Сирни Заговезни. Момчето се е качило на дърво, около което се редят хвойнови клони. То е паднало и веднага е потърсена помощ от медици. Транспортирано е до МБАЛ, където е констатирана смъртта на момчето.

От Общината направиха призив към всички празнуващи:

Във връзка с големия християнски празник Сирни Заговезни и трагичния случай от вчера, при който млад мъж почина докато е подготвяна традиционната ритуална Сирница, Община Гоце Делчев отправя следния призив:

Бъдете внимателни и спазвайте всички необходими предпазни мерки при подреждането и паленето на Сирниците. Не допускайте възникването на инциденти, които могат да имат трагичен изход.

В памет на младия мъж от града, който загуби живота си, подготвяйки се за празника, призоваваме тържествата по отделните квартали да преминат без музика и оркестри.

Нека пазим традициите, но и здравето и живота на всички около нас!

Съболезнования на семейството и близките на починалия млад мъж!

КОМЕНТАРИ

Потресен03:48 - 27.02.2023
"Общината призовава"!? Не бе ли редно общината да обяви траур /толкова млад човек загинал, и то при подготовка точно във връзка с този празник/, или хората сами да се досетят, че въобще не е време за никакви празненства, дори и без музика. Единствената фраза, която в момента описва обществото ни - "Не сме народ, а мърша". Поклон пред това дете, съболезнования на родителите!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK