Ски парк "Картала" увеличи цените заради тока, а ПСС нямат отношение при инцидент

Снимка: Ски парк "Картала"

Казус с цените на ски писта „Картала“

Цените на ски пистата над Благоевград се увеличиха. Хората са недоволни, а ПСС няма пост.

Казус с цените на ски писта „Картала“ след като концесионерът публикува списъка с цените за дневна и полудневна карта.

Увеличението предизвика недоволство, а собствениците на ски съоръженията заявиха чрез официалната си страница във фейсбук:

Във връзка с гловоломното покачване на цените на ток и електроенергия в страната, Ски парк Картала взе решение за актуализация на цените на всички ски съоръжения отново през този сезон!

В цената на лифт картите и билетите за лифтови съоръжения е включена застраховка "Задължителна застраховка Злополука" в ски зона Картала, която покрива разходите при злополука за пистово спасяване - медицинско транспортиране до лекарски кабинет и/или първична медицинска помощ на място. Застраховката е валидна на територията на маркираните ски писти в ски зона „Картала“, обслужвани от ски съоръженията на „Прима Инвест БГ“

При ползване на същите съоръжения с редовно закупени лифт карти и в рамките на официално оповестеното работно време на съоръженията. Застраховката е валидна при условие, че пистовото спасяване е извършено от "Пистова спасителна служба", тел. 0886667707.

Посочването на този телефонен номер обаче също бе повод за отговор от страна на Планинската спасителна служба в Благоевград, откъдето заявиха:

Показаният в публикацията телефонен номер-0884 572 402 е за дежурен от Планинска Спасителна Служба при БЧК.

Отряд Благоевград от Планинска Спасителна Служба - ПСС, няма отношение към инциденти в зоната на ски центъра.

Нямаме договорни отношения за взаимопомощ със собствениците.

ПСС отряд Благоевград, няма постоянен денонощен пост в близост до курорта.

В пост на ПСС "Бодрост"- Карталска Поляна, има дежурен екип само през празнични и почивни дни. Във всички останали дни (при инцидент), екип на отряда тръгва от Блаагоевград.

Надяваме се от Ски Парк Картала, да коригират изнесената информация, за да осведомят посетителите си относно нуждата от спешна помощ при инциденти по пистите.

Има доста въпроси от посетителите:

Коя служба я оказва?

Има ли лиценз?

Има ли нужното оборудване?

Кого да търсят при инцидент?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK