Щракнаха белезниците на кюстендилка, бягала от полицията с 10 китайци

Снимка: Infomreja.bg

В дома й откриха голяма сума пари, боеприпаси и тетрадки с имена

44-годишна жена е задържана с полицейска заповед в края на миналата седмица от кюстендилски криминалисти в рамките на провеждана специализирана операция, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. Тя е превозвала в автомобила си „Ауди“ 10 китайски граждани. Водачката не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски служители за спиране и проверка в района на с. Граница, спряна е в с. Багренци.

Жената е адресно регистрирана в с. Долна Гращица. Превозваните граждани са имали лични документи, издадени от Китайската народна република. При последвалите процесуални действия на адреси, обитавани от 44-годишната жена, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър, регистрационни табели на автомобили, голяма сума пари в евро, мобилни телефони, множество тетрадки с имена и телефони.

Чуждите граждани, които е превозвала 44-годишната жена, са предадени на служба „Миграция“, а по-късно са настанени в Център за настаняване на мигранти в столицата. В рамките на операцията е иззет е и лек автомобил „Рено“, който е проверен в района на с. Берсин, управляван от 37-годишен кюстендилец, както и съхраняваните в автомобила вещи.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ -  Кюстендил, работата продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK