Шофьорът, съборил стълб на бул. "Джеймс Баучер" в Благоевград, бил дрогиран

снимки: infomreja.bg, архив

26-годишният шофьор от Благоевград, който кастастрофира на бул. "Джеймс Баучер" в късните часове в петък, е бил дрогиран, съобщиха от Областната полицейска дирекция.

Както ИНФОМРЕЖА писа, инцидентът е станал към 22.30 ч. в петък на автобусната спирка пред общежитията на Американския университет. Лека кола "Ауди", управлявана от 26-годишния Мирослав И., се движела с несъобразена скорост по четирилентовия булевард. Водачът внезапно изгубил контрол над автомобила, който завил на дясно и малко преди моста над река Бистрица се забил в уличен стълб, като го пречупил.

След удара стълбът паднал на уличното платно, като лампата на върха му продължила да свети. В автомобила са пътували приятел на водача Мирослав и две момичета. След пътно-транспортното произшествие двамата мъже побягнали покрай реката, оставяйки на мястото на катстрофата двете момичета. Светкавично пристигнали четири патрулки, които от двете страни на катастрофата отцепили пътното платно в посока жк „Еленово”.

След като са уведомени от очевидци, че двама са избягали, и че момичетата не са управлявали колата, както са инструктирани да кажат, полицаите започнали да гонят бегълците. След 30-ина минути водачът и спътникът му са задържани и върнати на местопроизшествието.

Над два часа е продължил огледът на местопроизшествието, като първо техник на Елестроснабяване е изключил захранването на падналия стълб. След приключването на огледа, шофьорът на аудито с благоевградска регистрация е закопчан с белезници и задържан за 24 часа за бягство от местопроизшествието. Лекият автомобил е основно претърсен от полицаите, а движението по булеварда е възстановено към 0.45 часа след полунощ.

Шофьорът категорично отказал проверка за алкохол с дрегер и кръвна проба. В колата полицаите намерили цигара с марихуана. По случая е образувано полицейско дознание.

 

КОМЕНТАРИ

lud13:14 - 30.10.2011
zatvor za tozi kreten...
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK